Γιατί χρειάζεται η επιχείρησή σας ένα Ηλεκτρονικό Κατάστημα; Τι να προσέξετε;

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα (eshops), είναι ιστοσελίδες από όπου μπορεί κανείς να αγοράσει προϊόντα, υλικά αγαθά ή υπηρεσίες, χωρίς να επισκεφτεί το φυσικό χώρο του καταστήματος. Αυτό έχει ως συνέπεια το εν δυνάμει αγοραστικό κοινό που απευθύνεστε να μεγαλώνει εκθετικά, αφού δημιουργείται ένα εικονικό κατάστημα στην τσέπη του κάθε καταναλωτή!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα αυξάνονται ραγδαία. Αυτό οφείλεται στις καλύτερες τιμές που μπορεί να βρει ο πελάτης, στον εύκολο και άνετο τρόπο αναζήτησης και στην ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση του internet στην καθημερινή μας ζωή.

Σήμερα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ηλεκτρονικών καταστημάτων, με σημαντικότερες τα eshops πώλησης υλικών αγαθών, καθώς και τις ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών, συγκέντρωσης προσφορών και δικτύων αγορών, που δρουν υποστηρικτικά και διευκολύνουν τον πελάτη να βρει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι:

  1. Είναι ανοιχτό 24 / 7.
  2. Εδραιώνετε την επιχείρησή σας στο internet.
  3. Βελτιώνετε την εξυπηρέτηση των πελατών σας, προσφέροντας τους νέα εργαλεία και δυνατότητες.
  4. Ξεφύγετε από τα όρια της τοπικής αγοράς.
  5. Στο online shop, έχετε μόνιμη προβολή – διαφήμιση των προϊόντων σας.
  6. Έχετε μεγάλη μείωση στο διαφημιστικό και λειτουργικό σας κόστους.
  7. Προωθείτε εύκολαγρήγορα και χωρίς σημαντικό κόστος τις προσφορές και τα προϊόντα σας.
  8. Γίνεστε αυτόματα ανταγωνιστής των πιο μεγάλων brands.
  9. Το online κατάστημα προσφέρει κύρος και αξιοπιστία στην εταιρεία σας.
  10. Γλιτώνετε χρόνο και κόπο, καθώς η συμπλήρωση της παραγγελίας αυτοματοποιείται και μειώνονται τα πιθανά ερωτήματα των πελατών σας.

Βέβαια, για να έχει επιτυχία ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές του διαδικτυακού κόσμου, καθώς και τους κανόνες που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την ασφάλεια, την ταχύτητα, την ευχρηστία, το SEO και το mobile friendly – responsive design.

Η Meindesk είναι εδώ να σας βοηθήσει στην ανάπτυξη ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) μέσα από νέες τεχνολογίες και δυνατότητες. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *